038 - 2001555 info@recreatie-trainingen.nl

Scandinavische luxe

René Drost

Vakantie is in de eerste plaats natuurlijk de periode van uitrusten en energie opdoen voor het nieuwe seizoen. Maar als je werkzaam bent in de verblijfsrecreatie, is vakantie ook het uitgelezen moment om inspiratie op te doen! En om te bekijken en te ervaren of er nieuwe trends en ontwikkelingen zijn in het buitenland, waar we in Nederland nog wat van kunnen leren.

Mijn favoriete vakantiebestemming is al sinds enige jaren Scandinavië. Ondanks het gegeven dat we daar, net als in Nederland, ook niet verzekerd zijn van strakblauwe luchten. Om de tentkampeerder toch optimaal te laten genieten, hebben bijna alle campings in Scandinavië
buitengewoon uitgebreide en luxe keukens en verblijfruimtes voor algemeen gebruik. Een feest om daar je campingmaaltje te bereiden en voor de regenachtige of frisse avonden een heerlijk ontspannen plekje om de tijd door te brengen. We kennen dat in Nederland naar mijn idee veel minder en het maakt het “trekkertent” kamperen toch een stuk plezieriger.

Camping Charlottenlund Fort (Denemarken)

De vaste “voortent”

Een andere opmerkelijke verschijning is de, wat ik maar noem, de vaste voortent. Een soort tussenvorm tussen een chalet en een voortent. Het huisje (in sommige vallen, enorme bouwsels overigens) staat op een vaste vlonder en heeft één open kant/deuropening. Wanneer de caravan er niet tegenaan staat is deze dichtgeschroefd met spaanplaat. Wanneer de gast met de caravan arriveert wordt deze tegen het bouwsel geplaatst, wordt de spaanplaat losgeschroefd en weggehaald en wordt er een soort vliegtuigslurfje tussen bouwsel en caravan vastgemaakt. Luxe en opeens een hele ruime accommodatie. Ik heb het nog nergens gezien in ons land.

Camping Nordnes Røkland (Noorwegen)

Ruimte
Hoogseizoen op de camping in Zweden. En dan mogen we ons
toch gelukkig prijzen in Nederland met onze bijna volledige bezetting. Want de camping in Töre had nog best wat extra bezetting kunnen gebruiken in de eerste week van augustus 🙂 Toen ik de campingeigenaar vroeg hoe het kwam dat het zo rustig was, was het antwoord: “Rustig?” “ ’t is best druk, ik heb 12 plaatsen bezet, dus prima!” Tsja, tegen een dergelijke luxe wat betreft ruimte winnen we het natuurlijk nooit van de Zweden, maar het is wel heerlijk hoor!

René Drost

Artikelen

Nog niet uitgelezen?