Interview: Robin Tukker

Naam: Robin Tukker

Functie: Teamleider Front Office

Bedrijf: Camping Julianahoeve

Plaats: Renesse

 

Hoi! Ik ben Robin Tukker, 25 jaar oud. Ik ben geboren in Zandvoort en 5 jaar geleden ben ik voor de liefde naar Zeeland verhuisd. Sinds 2014 woon ik in Renesse waar ik het ontzettend naar mijn zin heb. Niet alléén de liefde heeft mijn hart veroverd maar ook dit mooie gebied met z’n prachtige stranden.

Foto Robin - Julianahoeve

Welke training heb je gevolgd?
Ik heb Persoonlijke effectiviteit en de training Leiderschap gevolgd.

Hoe ben je bij Recreatie Trainingen gekomen?
De directie van Camping Julianahoeve heeft dit jaar besloten om de afdelingen op een andere manier aan te gaan sturen en sinds het begin van dit seizoen werkt het bedrijf met teamleiders aangezien het bedrijf met de jaren groeit en er meer gewerkt kan worden. Een goede start van deze verdeling begon natuurlijk met een cursus van Bureau HTM.

Wat vond je van de training?
Ik vond het een training met veel inhoud en anders dan andere trainingen die ik eerder gevolgd heb. De positieve aanpak van Trainer Leon heeft er aan bijgedragen dat de onderwerpen welke besproken werden ook mijn interesse bleven houden en hij me bleef motiveren hoe ik in mijn functie succesvol kan blijven.

Wat heeft je het meest verrast?
Wat mij het meest verrast heeft is dat het hele team geïnteresseerd bleef meedoen. Plus dat er voor elke teamleider, van welke afdeling hij of zij ook kwam, er punten kwamen die Trainer Leon kon toepassen in de cursus, iedereen sprak elkaar er ook steeds op aan, wat vaak voor humor zorgde. Dat maakte het leerproces erg leuk.

Wat heb je geleerd en kun je direct toepassen?
Hetgeen wat ik geleerd heb is vooral dat iedereen anders is en dat het benaderen van mensen op verschillende manieren het beste werkt. De omgang met collega’s wordt op deze manier ook makkelijker en je haalt er meer voldoening uit.

Wat vond je het leukste/leerzaam?
Het besef van de verschillende type collega’s welke een verschillende aanpak nodig hebben. Wat hieraan bijgedragen heeft zijn de “gerichtheden” (De kleurtjes) en onbewust geef je elke collega een gerichtheid (kleur). Door deze manier probeer ik mijn collega’s op de juiste manier te benaderen en hoop ik dat de collega’s zich prettig voelen bij deze manier. Tevens wat ik nog het meest leerzaam vind is de speciale zin van Leon; Het is wat het is. Deze wordt dagelijks gebruikt door verschillende collega’s en het accepteren van diverse dingen wordt door deze zin een stuk makkelijker.

Welke training zou je nog willen volgen en waarom?
De training Coachingsvaardigheden lijkt mij nog erg interessant.

Dit om bewust te worden van mijn eigen kwaliteiten en valkuilen en het effect wat dit heeft op mijn collega’s. Tevens het gebruik van die nieuwe vaardigheden om hierdoor de medewerkers bewust te laten worden van hun eigen kwaliteiten en valkuilen lijkt mij een mooie toevoeging aan mijn werkdag!

"Het is wat het is"