Gesprekstechnieken

Inleiding

Het voeren van een functionerings- en beoordelingsgesprek is zowel voor jou als je werknemer een belangrijk moment. Maar de manier waarop je in het gesprek aandacht hebt voor de ander, de wijze waarop je luistert, de vragen formuleert en doorvraagt, zijn niet alleen bepalend voor dát moment maar ook voor de effectiviteit op langere termijn.

Programma 

Naast het bespreken van toepasbare theorieën maken we gebruik van de verscheidenheid binnen de trainingsgroep. Op basis van elkaars ervaringen, kunde en inbreng zorgen we voor een interactieve en dynamische omgeving. Hierbij sluiten we aan op wat je al kunt en borduren we voort op jouw kwaliteiten als gesprekspartner. We maken in deze training gebruik van een trainingsacteur.

Intake

We mailen je voorafgaand aan de training een intake formulier, waarop je kunt aangeven wat je wilt leren. De trainer zal dan zoveel mogelijk de koppeling maken naar je eigen leerdoelen.

Onderwerpen

  • Actief luisteren;
  • Vragen stellen en doorvragen;
  • Het achterhalen van aannames;
  • Kritisch kijken naar veel gebruikte formats;
  • Het formuleren van doelen a.d.h.v het gesprek;
  • Kritisch kijken naar je eigen bijdrage binnen een gesprek.

Competentiegebieden

Anticiperen, analytisch vermogen, betrokkenheid, confronteren, doorvragen, empathie, feedback geven en ontvangen, gespreksvaardigheid, luisteren, mensenkennis, ontwikkelen van medewerkers, oplossingsgerichtheid, sensitiviteit, zelfkennis.

Afronding

Na afloop ontvang je een deelnamecertificaat van Recreatie Trainingen

Doelgroep

Alle professionals binnen de organisatie.

Praktische informatie

Duur:
1 dag of 2 dagdelen

Tijdstip:
09.30 - 16.30 uur

Plaats:
Zwolle of InCompany

Prijs:
€375,00 p.p. (excl. BTW).
Minimaal 6 deelnemers

Wilt u liever maatwerk? Dan is een InCompany-training mogelijk!
InCompany: €2150,00

Print Friendly, PDF & Email