Interview: Gerien Vos

Naam: Gerien Vos

Functie: Receptioniste

Bedrijf: Camping de Vossenburcht

Plaats: IJhorst

 

Mijn naam is Gerien Vos en ik ben sinds 2015 werkzaam bij de leukste familiecamping van IJhorst. Ik heb een gezellige en afwisselende baan waarin ik veel contact mag hebben met gasten en waar ik me bezig houd met de marketing en communicatie van het park.

ed6fa4cc-cce9-4b70-a694-a7ca99cc541b

Samen met mijn collega’s doorlopen we op dit moment nog een training bij HTM op gebied van Team Development. Wat kunnen we individueel van elkaar leren om als team te groeien en als organisatie te blijven ontwikkelen? Blijkbaar heel veel! Met behulp van een enthousiaste trainer (Leon Starrenburg) werden onze hersens getriggerd, kwamen er gesprekken op gang en was er ruimte voor veel gelach en een kleine traan. Met de minuut werd het teamgevoel sterker en kwamen de diverse eilandjes tot elkaar.

De meest recente training stond in het teken van elkaars sterke(re) punten. Voor sommigen lastig om te geven, voor velen lastig om te ontvangen. Het was leuk om te horen wat men sterke kwaliteiten van elkaar vind. Zo kreeg ik van een collega het woord ‘moedig’ toegespeeld, inclusief een mooie uitleg waarom hij mij dit woord gaf. Een woord waar ik zelf nooit aan zou denken als ik mezelf zou moeten omschrijven…

Het tweede deel van de ochtend stond in het teken van elkaars valkuilen en zwakke punten. Uiteraard stonden we niet te popelen om ons met dit onderdeel bezig te houden;  achteraf ging het goed. Het bleef respectvol, maar wel open. Nu is het onze uitdaging om bepaalde leerpunten van de training in de dagelijkse gang van zaken toe te passen. Hoe reageer je op een situatie en wat heeft dat voor effect op de ander? Zowel naar de gast toe als binnen het team.

Wij hebben voor deze training het Zwolse bedrijf HTM gekozen omdat we eerder ook al trainingen via hen hebben gevolgd. Daarnaast hebben we een goed gevoel bij Leon; niet onbelangrijk bij dit soort zaken. Er moet wel een klik zijn. Voor mezelf zou ik nog wel een training Coaching vaardigheden willen volgen. Hoe kan je alle verschillende karakters binnen een team motiveren om in beweging te komen en samen te laten werken...

"Altijd leuk om nieuwe skills te leren en jezelf te blijven ontwikkelen"